Egyéni vállalkozás indítása másodállásban nem is olyan ijesztő cél, mint az elsőnek tűnhet. Persze rengeteg akadállyal találkozhatsz, de hidd el, mindet le tudod küzdeni. Az előnyök mellett ezeket is átvesszük ebben a cikkben.

Egyéni vállalkozás indítása másodállásban – Megéri egyáltalán?

A válasz határozottan igen. Természetesen ez a válasz még nem kielégítő. Nézzük meg, milyen előnyökkel jár egy egyéni vállalkozás indítása másodállásban.

egyéni vállalkozás indítása másodállásban

Milyen előnyei vannak, ha másodállásban indítod el az egyéni vállalkozásod?

Egyéni vállalkozás indításának másodállásban több előnye is van:

 • Több lábon állsz, így nem kell aggódnod a számlák miatt.
 • Ha esetleg sikertelen leszel, akkor sem kell aggódnod – persze azért vagy itt, hogy ez ne így legyen, ezért pedig közösen teszünk is.
 • Nem kell feladnod az állásod nyújtotta biztonságot.
 • Ma már nagyon egyszerűen indíthatsz egyéni vállalkozást, ráadásul teljesen ingyen.
 • Ha főállás mellett vállalkozol, a KATA szabályai még nagyobb kedvezményeket jelentenek számodra.

Tehát, nem kell aggódnod, megéri az egyéni vállalkozás indítása másodállásban. Valójában ráérsz akkor felmondani, ha már elérted azt a szintet, hogy nem győzöd egymás mellett a munkád és a vállalkozásod. Reméljük, ezt minél előbb eléred!

egyéni vállalkozás indítása másodállásban erre figyelj

Egyéni vállalkozás indítása másodállásban – Erre figyelj!

Van több dolog, amire érdemes figyelned, ha egyéni vállalkozást indítasz másodállásban. Nézzük meg, mik ezek:

 • Végzettség: bizonyos tevékenységek végzése képesítéshez kötött. Ezeknek mindenképpen járj utána, mielőtt belevágnál. Ne aggódj, ha lesz alkalmazottad, ő is rendelkezhet a szükséges végzettséggel, bizonyos feltételek alapján. Ebben a kérdésben a helyi önkormányzat adócsoportja vagy a kormányablak munkatársai tudnak segítséget nyújtani.
 • Engedélyek: bizonyos esetekben szükség lehet hatósági engedélyekre is. Ezeknek mindenképpen járj utána.
 • Indulás: mondják, hogy minden kezdet nehéz. Egy vállalkozás tényleges elindítását valóban annak érezheted, hiszen nem hozunk létre minden nap egy céget, ennek is megvannak a lépései. Ha már tudod, hogy melyik kérdéseddel, kihez fordulj, az már fél siker. Egy jó könyvelő rengeteget tud ebben segíteni.
 • Költségek: lesznek bizonyos költségek, amelyekkel kénytelen leszel számolni. Ilyen például az esetleges tőke, a kamarai tagdíj, a bankköltség, weboldal, webtárhely díja, könyvelői költségek (hidd el, megéri egy jó könyvelőt találni).
 • Idő: az emberek nagyon gyakran az időre panaszkodnak. Nincs szabadidőm, nincs időm erre, nincs időm arra… Nézd meg, milyen tevékenységek vannak, amelyeket mellőzni tudsz. Ha például az esti tévénézés helyett a vállalkozásodon dolgozol, már előrébb jársz, mint azok, akik nem.
 • Ismertség: egy kezdő vállalkozóról azt sem tudják, hogy létezik. Erre egy megoldás van: a csapból is neked kell folyni. Ezt lehet finomhangolni a nagyobb eredmények érdekében.

A legfontosabb, hogy vágj bele és csináld rendszeresen! Nem kell mást tenned, csak ezt! Ha pedig szeretnél biztosra menni, nézd meg az Online Vállalkozás Indítása videó tanfolyamunkat! 6 hónap – vagy akár rövidebb idő – alatt beindítjuk együtt az online vállalkozásod.