Vállalkozás indítása másodállásban nem egyszerű feladat. Eleve alig van szabadidőt, most pedig még egy vállalkozást is fel kellene fejlesztened. Hogyan vágj bele? Mit tegyél, ha nincs ötleted? Egyáltalán merre indulj el? Mikor jön el az a pont, hogy felmondhatsz a munkahelyeden?

Ha a fenti kérdésekből csak egy is foglalkoztat, ez a cikk neked íródott. Olvasd el, és indíts el egy saját vállalkozást!

vállalkozás indítása másodállásban

Vállalkozás indítása másodállásban: Belevágj-e egyáltalán?

Az, hogy indítasz-e másodállásban egy vállalkozást vagy nem, illetve mikor mondasz fel a munkahelyed, teljes mértékben személyes döntés. Valójában te tudod a legjobban megmondani, hogy számodra mi a prioritás.

Az az igazság, hogy a vállalkozás indítása másodállásban kérdéskör egy rendkívül szubjektív terület. Lehet, hogy belevágsz, de az is, hogy nem – én az előbbire biztatlak. Az pedig, hogy mikor éred el azt a pontot, amikor már kilépsz a munkahelyedről, rengeteg tényezőtől függ.

Mindenképpen kell, hogy legyen egy jó ötleted, amely iránt van kereslet a piacon. Nem érdemes – főleg nem a kezdetek kezdetén – olyan vállalkozásba belekezdeni, ami annyira újszerű, hogy még nem is tudnak róla a leendő vásárlóid. Kiindulhatsz pl. a végzettségedből (nyelvismerettel vállalhatsz fordítást vagy lektorálást, de kereskedelmi, pénzügyi végzettséggel is sok lehetőséged van), de ha nincs ötleted, akkor érdemes a hobbidból kiindulni. Elindíthatsz akár egy blogot is, a saját területed szakértőjévé válhatsz.

Vállalkozás indítása másodállásban: Ezeknek nézz utána!

Ha vállalkozást indítasz másodállásban, akkor nagyon kedvező adózási lehetőségeid vannak. Egyáltalán nem mindegy, hogy milyen mértékű költségeid vannak, hiszen minden vállalkozás elsődleges célja, hogy bevételt termeljen.

Elsőként érdemes kicsit utánajárnod a vállalkozási formáknak. Nem az a cél, hogy el tudd egyedül dönteni, melyik cégforma lesz számodra az ideális, hanem az, hogy legyen egy kis rálátásod.

Ezután érdemes megtudnod, hogy kell-e hatósági engedély az induláshoz, van-e valamilyen képzettségre vonatkozó előírás. Nagy segítségedre lehet a helyi önkormányzat, ott ugyanis meg tudják mondani, hogy milyen szabályok vonatkoznak rád, milyen tevékenységeket kell majd bejelentened a vállalkozásodhoz.

A következő lépés az lesz, hogy keress egy jó könyvelőt! Mindenképpen konzultálj vele személyesen arról, hogy mit szeretnél, várhatóan mennyi bevételre számítasz, milyen költségeid lesznek. Egy alapos beszélgetés után meg fogja tudni neked mondani, hogy melyik a legideálisabb adózási forma számodra, hogyan működik a vállalkozás indítása másodállásban, mire figyelj oda, van-e szükséged ügyvédre stb.

Vállalkozás indítása másodállásban jó ötlet

Vállalkozás indítása másodállásban: Csináld!

Ha már elindult a vállalkozásod, akkor a következő lépés az lesz, hogy csináld, csináld, csináld! Nézd meg, hogy milyen olyan időtöltésed van, amely háttérbe szorítható. Például, az esti tévénézés helyett/alatt is dolgozhatsz a cégeden. Minél több időt szánsz rá, annál hamarabb lesz bevételed.

Ne feledkezz meg arról sem, hogy mindig az a legelső lépés, hogy tudjanak rólad! Ha még nem is hallottak a cégedről a leendő vevőid, ne várd el azt, hogy bármit is vásároljanak nálad. Egyszerű. Nem fognak, mert azt sem tudják, hogy létezel.

Vállalkozás indítása másodállásban: Mikor tudsz kilépni a munkahelyedről?

Az alábbi videóból megtudhatod, hogy mikor jön el az a pont egy online vállalkozás életében, amikor érdemes kilépned a munkahelyedről. Mennyi időre van ehhez szükséged? Egyáltalán ki kell-e lépned?

Nézd meg ezt a videót, nagyon hasznos tanácsok vannak benne:

Ha szeretnéd megismerni a pontos lépéseit, trükkjeit egy online vállalkozás elindításának, akkor nézd meg az Online Vállalkozás Indítása online videó tanfolyam részleteit!

Egy vállalkozás indítása másodállásban teljes mértékben kivitelezhető. Sokan így vágnak bele. A lényeg, hogy kezdd el – lehetőleg még ma!