Egy konkrét példa – egy történet, hogy megértsd, mire van szükség ahhoz, hogy ténylegesen nagy bevételt, sok bevételt érj el.

Költözésben vagyunk és van egy jó kanapénk, aminek a gyerekek tönkretették a huzatját. A kárpitos nem tudott számunkra megfelelő szövetet mutatni, így magunk kezdtünk keresni. Interneten találtunk egy helyet, ahol viszonylag nagy választékban találhatóak kárpitok. El is mentünk személyesen megnézni a vásárlás szándékával.

Egy hatalmas üzletet találtunk a címen, ami kongott az ürességtől. Egy jó idő után előjött az eladó és megtudakolta, hogy mit akarunk. Elnavigált minket az anyagok felé, majd visszament oda, ahonnan jött. Valami fontosabb elfoglaltságot talált, mint hogy az egyetlen vásárlóit kiszolgálja.

Nagyjából 200 ezer Forint értékben szerettünk volna vásárolni… De ez nem sikerült. Nem „tudtuk” elkölteni a pénzünket ebben az üzletben.

A nagy bevétel titka

200 ezer sok vagy kevés?

Lehet azt mondani, hogy 200 ezer Forint nem nagy összeg. Ha valaki bemegy ebbe a bútorüzletbe, ami kárpitszöveteket is kínál, lehetséges, hogy ennek a többszörösét hagyja ott. Mégis azt gondolom, hogy kétszázezer Forint az pont kétszázezerrel több, mint a nulla, amit végül otthagytunk.

Rövidre fogva a történetet, nekünk kellett utána odamenni az eladóhoz elérhetőséget kérni a rendeléshez. Adott egy szórólapot, hogy azon keresztül tudunk rendelni.

Egyetlen értékesítési érve volt, hogy ha van cégünk, akkor írnak számlát irodabútorról, így vissza tudjuk igényelni az áfát.

Ha élelmes ez az ember, akkor ott azonnal el tudott volna adni nekünk. Pontosan tudtuk, hogy mit akarunk és száz százalékos vásárlási szándékkal mentünk. Ha ügyes lett volna, akkor „kiszedi” belőlünk a pénzt, legalább az előleget. Eléri, hogy náluk rendeljük meg.

Ehhez képest az történt, hogy eljöttünk, a párom felment az internetre és megnézte, hogy hol árulják még ezt a szövetet. Onnan fogjuk megvenni, ahol a legolcsóbb.

Ezzel mi nyerünk 15%-ot, de a valóságban senki nem nyer. A valóságban nem erre van az embernek szüksége, hogy így nyerjen. Egy olyan gazdaságban, ahol mindenki nyomja lefelé az árakat, senki nem nyer. Eladás-ellenesség van, árra való rögzültség.

A bevét titka az eladás

Ez kérlek értsd meg! Ez hiányzik ha nincs bevétel.

Nem a tuti honlap hiányzik, nem a legutóbbi design hiányzik vagy a mobilra optimalizáltság.

Egy dolog hozza meg a bevételt, ha eladsz.

Ez a fejedben kezdődik. Az egyik célod a bevétel kell, hogy legyen. A bőségesen elegendő bevétel. Ha ezt nem érted meg, akkor soha nem lesz bevételed. Azzal fogsz szembesülni, hogy épp csak megélsz valahogy, vagy még úgysem.

Bármilyen titkos trükköt akarnak neked eladni, hogy mivel csinálsz bevételt, az nem a te bevételedet fogja feltornázni, hanem azét, aki eladja.

Nem a titkos trükkökkel fogsz bevételt csinálni. A leggagyibb weboldallal is tudsz pénzt csinálni, ha úgy rakod össze fejben, hogy el akarsz adni.

A nagy bevétel titka az eladás

Ha eleget adtál el az ütött-kopott honlapoddal, akkor költs arra, hogy lefejlesztetsz egy szép honlapot.

Nézd meg, hogy nálad hol hiányzik az eladás! Koncentrálj az eladásra és a bevétel is jönni fog.

Minél inkább erre koncentrálsz, annál többet tudsz majd eladni a jó termékedből a hasznos szolgáltatásodból.

Hallgasd meg ezt a történetet bővebben a következő videómban:

https://youtu.be/JGN5Qoo3J4U