A sikeres online jelenlét érdekében a Google hirdetésekben, azaz a Google Adsben rejlő lehetőségek kihasználása ma már megkerülhetetlen. Különösen fontos a hirdetés, ha olyan terméket vagy szolgáltatást árulsz, ahol nagy a konkurencia és erős a verseny. A legtöbb piacra manapság már ez a jellemző.

Egy erős versenyben a jól megtervezett és jól beállított hirdetésekkel komoly előnyre tehetsz szert a többiekkel szemben, akár azonnal. A rosszul beállított hirdetésekkel azonban jó eséllyel csak feleslegesen szórod a pénzedet, valódi eredmények nélkül.

Mire figyelj az Ads hirdetéseknél?

Mielőtt feladnád az első hirdetésed, fontos, hogy néhány alapvető szemponttal tisztában legyél, különben könnyen csak az ablakon dobod ki a pénzed. Ahhoz, hogy ezt elkerülhesd, néhány fontos szempontot mindenképpen tarts szem előtt.

Az első, és legfontosabb szempont, hogy legyen igény arra, amit kínálsz. Ahogy a keresőoptimalizálásban, az Ads hirdetéskezelésben is csak már meglévő igényre tudsz célozni. Ha nincs keresés a termékedre, szolgáltatásodra, nem biztos, hogy a Googleban kell hirdetned.

Azt add, amit várnak!

A Google számára a hirdetések területén is nagyon fontos szempont a relevancia. Találd meg a megfelelő kulcsszavakat, és a megfelelő tartalmat hirdesd rájuk! A hirdetések ára nagyban függ attól, hogy milyen kulcsszavakra, milyen tartalmakat hirdetsz, és milyen stratégiát alkalmazol. (Tipp! Nyomon követés gyanánt érdemes a kulcsszavakat Excel táblázatban elmenteni.)

Minél inkább releváns a tartalmad a célzott kulcsszóra, annál olcsóbb lesz a hirdetésed, és a felhasználók is annál könnyebben elköteleződnek melletted. Minél jobban kiszolgálod a keresési igényeiket, annál több megrendelésed lesz.

Figyelj arra, hogy az oldalon a lehető legkönnyebben fel tudják veled venni a kapcsolatot, és megfelelően működjön! Gyakran előfordul, hogy azért vesznek el megrendelők, mert egyszerűen túl bonyolult az oldal, nehéz a vásárlás, vagy a kapcsolatfelvétel. Az oldal minősége, a betöltődési ideje, a megjelenése szintén befolyásolja a hirdetések sikerességét. Egy összetákolt, lassú, rossz megjelenésű oldalban nem bíznak meg az emberek.

Mennyit költs hirdetésre?

Az egyik leggyakrabban felmerülő kérdés, hogy mégis mennyit kell hirdetésre költeni? A válasz nagyon egyszerű, a lehető legtöbbet! A jól beállított hirdetés hasznot termel, így bármennyit is költs, biztosan többet fog termelni.

Ahhoz, hogy a fenti állítás megállja a helyét, nélkülözhetetlen, hogy tudd, mennyit ér neked egy vevő. Nagyon fontos, ha nem a legfontosabb, amit szem előtt kell tartanod, ha hirdetésben gondolkodsz, hogy mekkora az az összeg, amit egy vevő megszerzésére fordíthatsz.

A hirdetésekre fordított összeget úgy kell meghatároznod, hogy az neked megérje és biztosan profitot termeljen. Ha erre nem figyelsz, hiába jönnek a megrendelések, ha neked azon nincsen hasznod.

SEO vagy Ads?

Gyakran merül fel ez a kérdés, de e kettő nem zárja ki egymást, sőt! Az igazán hatékony online marketing záloga a SEO és a hirdetés együttes alkalmazása. A keresőoptimalizálás a hosszabb távú céljaidat szolgálja és kiváló brandépítési eszköz, az Ads pedig azonnal képes küldeni neked a látogatókat, potenciális vásárlókat. A jól optimalizált weboldalak hirdetése olcsóbb, mint azok, amelyek kialakításakor nem fordítottak figyelmet a SEO-ra. A keresőben jól szereplő kulcsszavaidra sokkal olcsóbb lesz a hirdetés, így a SEO és az Ads egymást erősíti. Nem szabad, és nem is kell csak az egyikre alapozni, a sikerek érdekében mindkettőre szükség van, használd mindkettőt bátran!