Munka otthonról?

Egyre több cég adja ki a feladatokat alvállalkozóknak, hogy a munkát otthonról végezzék. Vajon milyen előnyei és hátrányai vannak ezeknek a vállalkozásoknak? Mindenki alkalmas arra, hogy a munkát otthonról, a saját időbeosztása szerint végezze?

Mi így működünk, a Vállalkozás Indítás csapatából mindenki a munkát otthonról végzi, és mindenki eredményesen teljesít.

Nagyon sok cég felismerte a lehetőséget, hogy ha sikereket akar elérni, akkor azokat a munkákat, amiket más jobban, rutinosabban esetleg hatékonyabban el tud végezni, kiadja másnak.

Vállalkozó vagy és 2-5 embert foglalkoztatsz, illetve egy vállalkozásnak dolgoznál be úgy, hogy a munkát otthon szeretnéd végezni? Akkor mindenképpen gondold át, hogy neked menni fog, hogy a vállalkozásodat kizárólag otthonról működteted?

Munka otthonról – előnyök:

Úgy érzed, hogy a munkába járás neked teher? A reggeli rohanás, dugóban várakozás már idegőrlő számodra, akkor a munka otthonról mindenképpen jó megoldás lehet.

Mindenképpen költségcsökkentő megoldás, hiszen egy irodát fenntartani nem két fillér, akármilyen pici irodáról is beszélünk. Sok vállalkozásnál probléma egy olyan iroda kialakítása, ami megfelel az elvárásoknak, mert nincs meg hozzá a megfelelő helyiség, nincsenek meg az eszközök.

Sok munkavállaló nem tudja megoldani a munkába járást, ezért számukra igencsak előnyös az otthoni munka. Anyukáknak kitűnő lehetőség, akik a gyermekük mellett dolgoznak, vagy csökkent munkaképességű embereknek, de még azoknak is, akik a munkahelytől messze egy kisebb faluban laknak.

Milyen jól hangzik, ha azt mondom, nem vagyok helyhez kötve, akárhol élhetek, a munkát el tudom végezni.

Munka otthonról előnyök

Munka otthonról – hátrányok:

Ha már beszélünk az előnyökről, akkor szükséges a hátrányokról is pár szót említeni. Nem mindenki alkalmas arra, hogy a munkáját otthonról elássa.

Vannak emberek, akiknek folyamatos kontroll kell, akinek egy kis fennakadás már a produktivitás kárára megy.

Egyes emberek melegedni járnak a munkahelyükre és a hétfő a kezdeti lendület hiányában, a péntek pedig már a hétvégi hangulatban telik. Ők azt várják, hogy leteljen a 8 órányi munkaidő.  Ők sohasem lesznek képesek önállóan elvégezni a munkát otthonról, mert nem az eredmények motiválják, nem tudják mit várnak el tőle.

Ha nem jól osztod be az idődet, akkor bizony a munka otthonról nem fog működni.

Kérdés, hogy ki mennyire tud egyedül, hatékonyan dolgozni. Ehhez az is kell, hogy aki a munkát otthonról végzi, tudja a feladatát, adjanak neki lehetőséget, hogy önállóan tudjon dolgozni.

Hogyan működnek a sikeres vállalkozók, akik kizárólag otthonról végzik a munkát

Egy olyan cégben, ahol a munkát mindenki otthonról végzi, nagyon jó csapatnak kell összeállnia. Mindenkinek tudnia kell, hogy mit várnak el tőle, milyen eredményt kell elérnie, hogy a lendület és a motiváció megmaradjon. Képes legyen arra, hogy a feladatát ellássa önállóan, hiszen nem fog mellette állni senki, hogy segítse, ha elakadt.

Indíts vállalkozást és végezd a munkát otthonról

Indíts vállalkozást és végezd a munkát otthonról  

Te ismered magad, a munkát otthonról, egyedül el tudod végezni? Tudsz önállóan dolgozni?

Nagyon nagy jövője van azoknak a vállalkozásoknak, akik jól együttműködve, de mégis távol egymástól tudnak együtt dolgozni. Saját tapasztalatból mondjuk, hogy sikeresen lehet így vállalkozást irányítani vagy vállalkozóként így dolgozni, hogy a munkát mindenki kizárólag otthonról végzi. Ha megvannak az otthoni eszközök és feltételek (például nem nyitnak rád 5 percenként valami kéréssel), akkor könnyen lehet egy vállalkozást így üzemeltetni. Akkor is érdemes ilyen vállalkozásban gondolkodni, ha egy embert csak félállásban szeretnél foglalkoztatni, illetve csak részmunkaidős munkát vállalnál.

Összeszedtünk neked 15+1 vállalkozási ötletet:

15+1 tanácsadó vállalkozói tipp, amelyeket akár online is végezhetsz >>