Hogyan tud egy online vállalkozás bevételt csinálni? Mi a titok online, mire kell figyelni, ha el akarsz adni?

Elmondom mi az az 1 dolog, ami igazán fontos! Ha ezt betartod, mindig sikeres tudsz lenni.

Kezdő vállalkozás csodaszer?

Az „online” önmagában nem csodaszer! Annak ellenére, hogy sokak fejében ez él, de nem annyi a feladat, hogy otthon kettőt pötyögj a gépeden és máris jön a pénz. A tapasztalatok szerint ez nem így van.

Nagyon jó kommunikációs csatorna, nagyon sok emberhez el tud juttatni téged. Ha ügyes vagy akár százezer, akár egy millió emberhez is. Gondolj bele, hogy 20 éve egy vállalkozónak mit kellett tennie ahhoz, hogy eljusson 1000 emberhez?

Ma az online kommunikációs csatornák segítségével sokkal egyszerűbb tömegekhez eljuttatni magunkat, a termékünket, szolgáltatásunkat. Ez a legfontosabb! Ezen fog múlni az online vállalkozásod sikere.

Kezdő online vállalkozás bevétel tipp

Hány emberhez jutsz el?

Bármilyen szuper rendszert akarnak neked eladni, semmit nem fog érni, ha nem tudod eljuttatni az emberekhez, ha nem látják a weboldaladat. Viszont lehet akármilyen gagyi honlapod, használhatod a világ legegyszerűbb rendszereit, ha elég emberhez jutsz el vele, degeszre tudod tömni a zsebeidet.

Ez a kérdés, ez a feladatod! Hogyan tudsz sok emberhez eljutni?

Ezen szokott a legtöbb online vállalkozás elbukni, hogy csodaszereket próbálnak kergetni, ahelyett, hogy találnának egyetlen egy olyan módot, amivel el lehet jutni sok emberhez.

Miben voltál eddig sikeres?

Hogy mi az az egy mód, ez az egy csatorna? Nézd meg, hogy Te miben voltál eddig sikeres!

Ez még akkor is igaz, ha korábban sosem vállalkoztál. Ha van vállalkozói tapasztalatod, akkor persze még könnyebb dolgod lesz. Egyszerűen nézd meg, hogy a korábbi vállalkozásodban, vagy a mostaniban mikor mentek jól a dolgok. Mivel szereztél sok vevőt?

Ha nem volt eddig vállalkozásod, akkor nézd meg, hogy mit csináltál, amire sok barátodtól kaptál visszajelzést.

Telefonálj

Ha szeretsz telefonálni, sikeres vagy a telefonban, akkor kezdj el telefonálni! Bárkit hívhatsz! Hívd fel az összes ismerősödet és mondd el, hogy egy új vállalkozásba kezdtél és miben tudsz nekik segíteni.

Blogolj

Ha szeretsz írni, akkor indíts egy blogod, ha szeretik és követik a bejegyzéseidet a Facebookon, akkor posztolj ott a vállalkozásodról.

Hirdess

Ha van már tapasztalatod online hirdetésekben, és van hozzá tőkéd, akkor kezdj el online hirdetni.

A lényeg, hogy muszáj megtalálnod azt a módszert, amiben te sikeres vagy.

Ez lehetőleg egy csatorna legyen és ott kezdj le eljutni minél több emberhez. Ahhoz, hogy eredményt érjünk el, energiát kell befektetni. Ezt leegyszerűsítve 2 módon tudod megtenni:

  • Időt szánsz az adott dologra
  • Pénzt szánsz az adott témára

Ha egyiket sem szeretnéd befektetni a vállalkozásodba, akkor nem lesz sikeres.

Kezdő online vállalkozás bevétel tipp siker

Online mégis nehezebb, mint offline?

Ha egy boltba bemegy 10 ember, akkor abból legrosszabb esetben is 1-2 vásárolni fog. Ugyanez igaz a személyes tárgyalásokra is. Online viszont ez nem állja meg a helyét. Sokkal több embert kell elérned, mert jó, ha 1-2%-a vásárolni fog tőled.

Tehát 100 látogatódból jó, ha 1 fog vásárolni. A kínálat óriási és az online lehetőség nem csak előtted áll nyitva, de mindenki számára!

A mennyiség a lényeg

Ezért mennyiségre van szükséged! Minél több emberhez kell eljutnod! Hol éred el az embereket?

Minél több embert elérni manapság a keresővel (Google) és a közösségi médiával lehet! Amit elértél az az eredmény jó eséllyel meg is marad. A hirdetések esetében ez nem mondható el. Ha offline találkozókon fogod elérni a közönségedet, akkor tedd azt. A lényeg, hogy kezdj el minél többekhez eljutni.

Amiben jó vagy, azt csináld. Elkezd jönni a bevétel és szépen fog növekedni a céged is.

Többre vagy kíváncsi? Nézd meg a videóban! Figyelem! A videóban beszélek a telefonálásról, és egy kutya majdnem az autó alá vetette magát, amikor erről volt szó. Úgyhogy ne aggódj, ha telefonos eladásról van szó, még a kutyák is utálják!

https://youtu.be/rlQbWj7nqWc